32 ساعت
مدیر
آموزش کامل و پیشرفته بازار آتی و آپشن در 32 ساعت
با تمرکز بر آپشن سهام، آپشن کالا و آتی کالا
به همراه یک ماه اشتراک رایگان دستیار معاملاتی ریسکاو
امتیاز: / 5 | آرا: | بازدید: 900
بازار مشتقه بزرگترین بازار مالی جهان به ارزش هزار تریلیون دلار (چهارصدبرابر بازار کریپتوها) می باشد. دلیل توجه خیره کننده معامله گران امکان استفاده از اهرم، کسب سود در ریزش بازار و ابزارهای هج و اربیتراژ می باشد. در سالهای اخیر این بازارها در ایران هم توجه معامله گران را به خود جلب کرده است اما هنوز نوپا و آماده رشد می باشد.
ریسک و عدم اطمینان،یکی از امورجدانشدنی فعالیت های اقتصادی می باشد.در این راستا فعالان اقتصادی همواره بدنبال حدأقل سازی ریسک های خود هستند.متخصصان مالی در راستای پوشش ریسک و حل مشکل فوق الذکر ابزارهای جدیدی را ابداع کرده اند.یکی از این اختراع های بزرگ، ابزارهای مالی مشتقه می باشد.علت نامگذاری آن ها به ابزار مشتقه این است که ارزش آن ها از ارزش دارایی های دیگر،اوراق بهادار،نرخ بهره،کالاهای اساسی و شاخص اوراق بهادار منتج شده است.
در قراردادهای مشتقه،طرفین قرارداد می پذیرند که هریک کاری را که توافق شده در آینده و در زمان مشخصی انجام دهند.در این معاملات سرعت نقدشوندگی بالا بوده و در عین حال هزینه های کمتری را در بازار ایجاد میکنند. ابزارهای مشتقه در انتقال ریسک بازار و کاهش هزینههای تأمین مالی نیز مؤثر هستند و همین امر، باعث افزایش بازده دارایی میشود.
با بکارگیری ابزار مشتقه یک اهرم شکل میگیرد بدین صورت که تغییر کوچکی در روند قیمت دارایی پایه میتواند تغییرات قابل توجهی در ارزش اوراق مشتقه ایجاد کند.بعبارتی دیگر با بکارگیری اهرم در این معاملات سرمایه گذاران میتوانند با مبلغی چندین برابر سرمایه خود خرید و فروش کنند.در صورتی که ارزش اوراق مشتقه طبق انتظار افراد رشد کند، امکان دستیابی به سود را برای سرمایهگذاران فراهم میکند. همان طور که گفته شد، با استفاده از ابزارهای مشتقه میتوان خطر دارایی پایه را پوشش داده و کم کرد. از طرف دیگر، در موقعیتهایی که ارزش مشتقات به اتفاق یا شرایط خاصی وابسته باشد، اختیاراتی برای طرفین ایجاد کرد.از جمله آثار مثبت ابزار مشتقه می توان به نقدشوندگی بالا،استفاده از اهرم در معاملات،کاهش هزینه خطر و کاهش ریسک قیمت ها اشاره کرد.
قراردادی است که فروشنده براساس آن متعهد میشود در سررسید معین، مقدار معینی از کالای مشخص را به قیمتی که الان تعیین میکنند بفروشد و در مقابل طرف دیگر قرارداد متعهد میشود آن کالا را با آن مشخصات خریداری کند و برای جلوگیری از امتناع طرفین از انجام قرارداد، طرفین به صورت شرط ضمن عقد متعهد میشوند مبلغی را به عنوان وجه تضمین نزد اتاق پایاپای بگذارند و متعهد میشوند متناسب با تغییرات قیمت آتی، وجه تضمین را تعدیل کنند و اتاق پایاپای از طرف آنان وکالت دارد متناسب با تغییرات، بخشی از وجه تضمین هر یک از طرفین را در اختیار دیگری قرار دهد و او حق استفاده از آن را خواهد داشت تا در سررسید با هم تسویه کنند.
قرارداد اختیار معامله قراردادی است که در آن یک طرف، اختیار(حق) خرید و یا فروش کالایی را از طرف دیگر خریداری می کند. قرارداد اختیار معامله به دو نوع کلی اختیار خرید و اختیار فروش تقسیم میشود. در هر کدام از این دو نوع قرارداد، دو طرف خریدار و فروشنده با یکدیگر وارد معامله میشوند.
معامله گر مشتقه
کارشناسی ارشد مهندسی مالی
معامله گر مشتقه در کارگزاری فارابی
سرپرست واحد بورس کالا در نهادهای مالی
معامله گر مشتقات
کارشناسی ارشد اقتصاد از دانشگاه علامه طباطبایی
کارشناس مشتقه کارگزاری آگاه از سال ۹۴ تا ۱۴۰۱
مدرس ۱۳۶ دوره مشتقه در کارگزاری آگاه
معامله گر و تحلیلگر آتی و آپشن
دکترای مهندسی مالی
دکترای مهندسی مالی
مدیر امور مجامع و سرمایه گذاری گروه مالی دی
مدیر سبد سبدگردان نوید
مدیر سابق تحلیل گروه صنعتی و معدنی امیر
مدرس دوره ها مالی و سرمایه گذاری در دانشگاه ها و مؤسسات معتبر