12 ساعت
مدیر
12 ساعت دوره آنلاین و حضوری
پشتیبانی مشتمر و تشکیل گروه تعاملی با حضور مدرس
صدور گواهی حضور معتبر
دسترسی به فیلم دوره تا یک سال
تور بازدید از واحد مشتقه بورس کالا ویژه نفرات برتر دوره
شروع دوره از 28 آذر ماه یکشنبه ها و سه شنبه ها ساعت 16 لغایت 19
امتیاز: / 5 | آرا: | بازدید: 900
بازار مشتقه بزرگترین بازار مالی جهان به ارزش هزار تریلیون دلار (چهارصدبرابر بازار کریپتوها) می باشد. دلیل توجه خیره کننده معامله گران امکان استفاده از اهرم، کسب سود در ریزش بازار و ابزارهای هج و اربیتراژ می باشد. در سالهای اخیر این بازارها در ایران هم توجه معامله گران را به خود جلب کرده است اما هنوز نوپا و آماده رشد می باشد.
ریسک و عدم اطمینان،یکی از امورجدانشدنی فعالیت های اقتصادی می باشد.در این راستا فعالان اقتصادی همواره بدنبال حدأقل سازی ریسک های خود هستند.متخصصان مالی در راستای پوشش ریسک و حل مشکل فوق الذکر ابزارهای جدیدی را ابداع کرده اند.یکی از این اختراع های بزرگ، ابزارهای مالی مشتقه می باشد.علت نامگذاری آن ها به ابزار مشتقه این است که ارزش آن ها از ارزش دارایی های دیگر،اوراق بهادار،نرخ بهره،کالاهای اساسی و شاخص اوراق بهادار منتج شده است.
با بکارگیری ابزار مشتقه یک اهرم شکل میگیرد بدین صورت که تغییر کوچکی در روند قیمت دارایی پایه میتواند تغییرات قابل توجهی در ارزش اوراق مشتقه ایجاد کند.بعبارتی دیگر با بکارگیری اهرم در این معاملات سرمایه گذاران میتوانند با مبلغی چندین برابر سرمایه خود خرید و فروش کنند.در صورتی که ارزش اوراق مشتقه طبق انتظار افراد رشد کند، امکان دستیابی به سود را برای سرمایهگذاران فراهم میکند. همان طور که گفته شد، با استفاده از ابزارهای مشتقه میتوان خطر دارایی پایه را پوشش داده و کم کرد. از طرف دیگر، در موقعیتهایی که ارزش مشتقات به اتفاق یا شرایط خاصی وابسته باشد، اختیاراتی برای طرفین ایجاد کرد.
از جمله آثار مثبت ابزار مشتقه می توان به نقدشوندگی بالا،استفاده از اهرم در معاملات،کاهش هزینه خطر و کاهش ریسک قیمت ها اشاره کرد.
بازار آتی (Futures)بازاری است که در آن طبق قراردادی معین ، خریدار و فروشندهی یک محصول مالی ،متعهد میشوند در سررسید معین (در آینده)، مقدار مشخصی از آن محصول مالی را با قیمت توافقشده معامله کنند. به بیان دیگر تمامی توافقها در زمان حال، اما معامله در زمان آینده صورت میگیرد.
قدمت این بازار به حوالی سال ۱۸۴۸ میلادی بر می گردد، همان زمانی که در شیکاگو تولیدکنندگان گندم به بازاری برای فروش نقدی محصولات خود نیاز داشتند. بهتدریج کشاورزان ( یا همان فروشندگان) و واسطهها ( یا همان خریداران) شروع بهنوعی تعهد جدید جهت تبادل کالا و وجه نقد خود در آینده کردند. بدین معنی که تولیدکننده موافقت کرد تا محصول خود را در تاریخ تحویل با قیمت توافق شده به خریدار بفروشد. اینگونه زمینه معاملات آتی ایجاد شد.
در ایران این بازار از سال ۱۳۸۷ با انجام اولین قرارداد آتی سکه رسماً شروع به فعالیت کرد از آن زمان تا کنون محصولات مالی مختلفی همچون زعفران، زیره، پسته، نقره، صندوق طلا و… در این بازار معامله شده است. از آنجایی که بازار آتی در ایران بازار دوطرفه و بازاری اهرمی است، جذابیت ویژه ای را برای معامله گران ایرانی ایجاد کرده است و روز به روز تنوع قراردادها و عمق معاملات در حال افزایش است و معامله گران بیشتری وارد این بازار جذاب می شوند.
شروع دوره از 28 آذر ماه یکشنبه ها و سه شنبه ها ساعت 16 لغایت 19
آشنایی کامل با مقدمات، مفاهیم و اصطلاخات
استراتژی های معاملاتی کاربردی قراردادهای آتی بورس کالای ایران از جمله زعفران، نقره، زیره و..
استراتژی های معاملاتی کاربردی در قراردادهای آتی تک سهم
مدیر مشتقه کارگزاری آگاه
مدیر مشتقه کارگزاری آگاه
مدرس و تحلیلگر مشتقات